Folyamat és szervezeti kultúra felmérés

Felmérés

A lean bevezetés előtt érdemes feltérképezni a folyamatokban lévő szűk keresztmetszeteket, elsődleges veszteségforrásokat, a hosszú átfutási idők fő okait; valamint a szervezeti kultúra jelenlegi rugalmasságát, a vezetői kultúrát és a szervezet probléma-megoldási képességét.

„Alapvető különbség a konfekció és a méretre szabott cipő között, hogy utóbbi saját méretünk, igényeink figyelembevételével, hosszú távra készül”


felmeres_s

Alapvető filozófiánk, hogy nem „konzerv” tréningekben, workshopokban, projektekben hiszünk, hanem az adott vállalat méretéhez, felkészültségéhez, technológiájához, kultúrájához alakított bevezetési folyamatban. Természetesen minden esetben a jól bevált módszertant, elveket rugalmasan követve határozzuk meg az adott helyzetben alkalmazandó eszközök hangsúlyát, az egyes lépések időzítését. Törekszünk arra, hogy már a bevezető tréningek, szimulációk is a fentiekhez igazodva kerüljenek kialakításra.

A felmérés menete

A felmérést megelőzi egy átfogó, vállalati kérdőív kitöltése, majd egyeztetés a felmérésben résztvevő szükséges személyekről, a tervezett nap időbeosztásáról. A tervezett együttműködés első lépése általában a szervezeti kultúra, valamint egy kiválasztott (fő) folyamat felmérése. Ez legalább egy szervezetfejlesztési és egy lean tanácsadónk bevonásával történik, fél vagy egy egész napban.

Szervezeti kultúra felmérés

Mivel a lean bevezetés alapjában véve egy változáskezelési folyamat, az eszközök, módszerek alkalmazásának sikere elsősorban a vállalat dolgozóin, vezetőin múlik. Ahhoz, hogy átfogó képet kapjunk a vállalat szervezeti kultúrájáról, jelenlegi kihívásairól készítünk személyes interjúkat a vállalat vezetőivel, kulcsfontosságú munkatársaival.

szmla

Folyamatok lean szerinti felmérése

Egy fő folyamat kiválasztása és a terület(ek) vezetőjével történő bejárása lehetőséget nyújt a vállalat által alkalmazott technológia megismerésére, főbb tartalékok / veszteségek azonosítására. Ez jó alapot ad ahhoz, hogy a projekteket megelőző tréningek anyagait a látottak alapján állítsuk össze, valamint már a tréningek során is célzott beszélgetéseket, műhelymunkákat kezdeményezzünk.

Egy ilyen audit további előnye, hogy a látottak alapján adott visszajelzéseken, észrevételeken keresztül a vállalat vezetői első képet kaphatnak tanácsadóink szakmai felkészültségéről.

Teljes és részletes képet természetesen csak a projekt indításakor - a folyamatban érintett kulcs dolgozókkal közösen - elkészített értékfolyamat térkép nyújthat, amely alapján konkrétan meghatározhatóak a projekt egyes lépései, fázisai.


A felmérés eredménye

A napot 1-1,5 órás prezentációval zárjuk, amely során a felső vezetés objektív visszajelzést kap tanácsadóinktól a vállalat erősségeivel és fejlesztendő területeivel kapcsolatban. Ebben kitérünk a folyamatfejlesztés kritikus területeire, a már alkalmazott és jövőben alkalmazandó lean eszközökre, valamint a lean bevezetés folyamatát és az elért eredményeket hatékonyan támogató szervezeti kultúra feltételeire egyaránt.

 

 

Kapcsolódó lean eszközök:

Lean tanácsadás
Lean a termelésben
Lean a logisztikában
Lean az adminisztrációban
Szervezetfejlesztés
Szakmai élet


Strict Standards: Only variables should be assigned by reference in /home/econ/public_html/modules/mod_lofarticlesslideshow/helper.php on line 292
Különleges projektek
Corvinus Egyetem
Lean Thinking
Felmérés, audit
E-Con Solutions
Folyamatfejlesztő és Tanácsadó Kft.

1119 Budapest, Bornemissza tér 12.
Tel.: +36 1 246-7193
Fax: +36 1 700-2599
Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

FAT01FAT02FAT03FAT04
FAT06FAT08FAT08FAT09