Lean tanácsadás az E-con tanácsadói csoporttal

Lean tanácsadás

Lean tanácsadás keretében célunk teljes körű tanácsadói szolgáltatás nyújtása a lean módszerek bevezetéséhez, termelő és szolgáltató vállalatok számára egyaránt: az oktatástól kezdve, a gyakorlati megvalósítás támogatásán keresztül a stratégiai szintű tanácsadásig.
E-Con lean tanácsadás

Igazi eredményt akkor érünk el, ha a lean nem csak egy a fellángoló és elhaló ötletek és új módszerek sorában, hanem állandóan jelenlévő eszközévé válik a fejlesztésnek, a versenyképesség növelésnek, az eredményesség javításának. Ebben lehet komoly szerepe, és természetesen felelőssége is van egy külső tanácsadónak.

konyhaEgy lean tanácsadónak persze ismernie és alkalmazni tudni kell a lean eszköztár elemeit a folyamatlépések fejlesztése során. Egy-egy ilyen Kaizen esemény – a megfelelő irányítással – kiváló lehetőség arra, hogy megváltoztassuk az emberek gondolkodását, megtörjük a „de hát mindig is így csináltuk” szemléletet. Míg ezek a fejlesztések önmagukban is képesek kézzelfogható eredményeket produkálni, csak önálló szigetek maradnak addig, amíg nem kezdjük el az egész szervezetet folyamat szemlélettel vizsgálni. A lean egy olyan üzleti rendszer, amely a folyamatok menedzselésére és fejlesztésére fókuszál. Ebben a folyamat szemlélet kialakításában lehet még jelentős szerepe egy külső szakembernek, aki a „lean szemüvegen” keresztül vizsgálja az adott szervezetet, és megkérdőjelezi a megszokásból, rutinból történő lépéseket is.

Tapasztalataink szerint a legjobb eredményeket akkor lehet elérni, ha a dolgozók bevonása maximálisan megtörténik, részt vesznek a problémák feltárásában, a lehetséges megoldások megtalálásában, kidolgozásában és a megvalósításban is. Legtöbb esetben rengeteg ötlet és megoldási javaslat már létezik az emberek fejében, ezeket kell a megfelelő irányítással, motiválással „előcsalogatni”, és rávezetéssel a helyes irányba terelni a gondolatokat. A résztvevők sokkal inkább sajátjuknak érzik ily módon az eredményeket, és ezáltal sokkal könnyebb lesz az elért eredmények fenntartása is.

Ugyanúgy, mint egy tudományos kísérletnél, a kezdetektől fel kell készülni arra, hogy a folyamat sikerességét kiértékeljük, és megjelenítsük az eredményekben. „Külső tanácsadókat az alapján kellene megítélni, hogy milyen jók a megfelelő kérdések feltevésében, melyek majd a lean szemlélet bevezetésének folyamatát a jó irányba terelik, nem pedig az alapján, hogy hány Kaizen eseményt tudnak adott idő alatt teljesíteni.” (Prof. Daniel T. Jones)

 

Kapcsolódó témakörök:

Folyamat és szervezeti kultúra felmérés
Lean stratégiai tanácsadás
Eredmények 


Strict Standards: Only variables should be assigned by reference in /home/econ/public_html/modules/mod_lofarticlesslideshow/helper.php on line 292
Különleges projektek
Corvinus Egyetem
Lean Thinking
Felmérés, audit
E-Con Solutions
Folyamatfejlesztő és Tanácsadó Kft.

1119 Budapest, Bornemissza tér 12.
Tel.: +36 1 246-7193
Fax: +36 1 700-2599
Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

FAT01FAT02FAT03FAT04
FAT06FAT08FAT08FAT09