Gyártási selejt csökkentés

Eredmények

A vállalat egyik részlegében egy gép selejt mennyisége kimagaslott a hasonló gépek értékei közül. A berendezés az alapanyagokból a készterméket több lépcsős megmunkálással állította elő, és a megmunkálási fázisok között szervomotor hajtású szállítószalag rendszer továbbította a félkész termékeket.
selejtmertek_2
 

Célok

Selejt csökkentése
A gép rendelkezésre állásának növelése

Résztvevők

  • 1 területvezető
  • 1 gyártástámogató mérnök
  • 2 operátor
  • 1 minőségbiztosítási mérnök
scrap_rcaA Kaizen hét menete

Célok, mérőszámok meghatározása
A résztvevők oktatása a gyökérok elemzés lépéseire
Típusonkénti selejtgyűjtés eredményeinek elemzése
Termék elmozdulás hibatípus részletes vizsgálata
Halszálka diagram használata a különböző lehetséges hibaokok felderítésére
Különböző mérések az elemzés során felmerült okok bizonyítására
Mérési eredmények feldolgozása, a tényleges gyökérok meghatározása
Teendők és felelősök összeírása

 

Mérőszám


Kaizen event előtt Kaizen event után Változás (%)
Selejtarány 10,18% 4,1% - 60%


Tapasztalatok, észrevételek, nehézségek

  • Az adatok első elemzése során is kimagasló mennyiséget képviseltek az olyan típusú selejtek, amiket a félkész termékek valamiféle elmozdulása okozhatott. A gyökérok elemzés során több lehetőség is felmerült, ami ezt a hibát okozhatja. Ezekre megfelelő mérési illetve igazolási módszereket kellett kidolgozni.
  • A mérések igazolták, hogy a termékeket továbbító rendszer néhány milliméter eltérést is produkál az egyes lépések során, ami eredményeként a termékek a következő művelethez nem a megfelelő pozícióba kerültek. Megfelelő mennyiségű mérési pont feldolgozása után az is látszott, hogy ismétlődés mutatható ki az eltérésekben.
  • Alaposabban megvizsgálva a teljes hajtásláncot, kimutatható volt, hogy a szervomotor – segédlánc – főlánc hármasból a segédlánc hossza felel meg annak a periodikus ismétlődésnek, ami a mérések során kimutatható volt. Így egy viszonylag olcsó elem kicserélésével megoldódott a probléma, jelentősen csökkentve ezáltal a gép által termelt selejt mértékét.
  • A legnagyobb nehézséget a gyökérok elemzések során az jelenti, hogy a résztvevők hajlandóak legyenek kicsit más szemmel nézni a dolgokat, és felejtsék el az esetleges meglévő berögződéseket legalább egy rövid időre.
  • Nehézséget jelenthet még a megfelelő mérési vagy igazolási módszer kitalálása. Meg kell próbálni az elérhető eszközökkel a legpontosabb és legcélravezetőbb méréseket elvégezni. Ha az eredmények nem vezetnek rögtön célra, szűkíteni kell a vizsgált részeket, esetleg más irányból megközelíteni a problémát.

Strict Standards: Only variables should be assigned by reference in /home/econ/public_html/modules/mod_lofarticlesslideshow/helper.php on line 292
Különleges projektek
Corvinus Egyetem
Lean Thinking
Felmérés, audit
E-Con Solutions
Folyamatfejlesztő és Tanácsadó Kft.

1119 Budapest, Bornemissza tér 12.
Tel.: +36 1 246-7193
Fax: +36 1 700-2599
Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

FAT01FAT02FAT03FAT04
FAT06FAT08FAT08FAT09