Elmélet és gyakorlat egyben

Lean alaptréning

A lean alaptréningek célja, hogy átadják a lean alapismereteket és elveket. A résztvevők gyakorlati példákon, szimulációkon keresztül ismerik meg és tapasztalják meg a lean alkalmazás előnyeit.
lean_alaptrening_1
 

A lean tudás megteremtése, a lean szemlélet egységes értelmezése fontos kritérium a szervezet számára a sikeres alkalmazáshoz. 

lean_alaptrening_2

A lean szemlélet bevezetése számtalan előnyt jelent a hagyományos vállaltvezetéssel szemben. A lean manufacturing, vagyis karcsúsított gyártás mellett, kevesebb ráfordítással (ember, idő, pénz, energia) jobb minőség, gyorsabb áramlás, és a vevői igényekhez alkalmazkodó termelés alakítható ki. Ennek része a munkatársak teljes körű bevonása és folyamatos képzése, a dolgozók valódi értékként kezelése. A lean szemlélet gyakorlatával a szervezet semmit nem tart meg, ami nem teremt értéket, a veszteségek kiszűrésén dolgozik – ennek elsajátításában nyújt nagy segítséget a lean alaptréning.

Egyre több cég indul el a lean alkalmazás útján, és azt látjuk, hogy az egységes tudás megteremtése nélküli bevezetés többnyire a "csináltunk már valami Línt, de nincs semmi értelme" visszajelzéshez vezet, és rendszerint elvágja a további fejlesztések lehetőségét. Ennek elkerülése érdekében helyezünk nagy hangsúlyt a lean alaptréning képzésünkre a lean bevezetés során.

 

Résztvevői visszajelzések, amelyek jól összefoglalják a Lean Alaptréningünk értékét:

"Felülmúlta a várakozásaimat, roppant érdekesnek találtam illetve felvilágosított rengeteg dologról, mellyel hatékonyabbak lehetünk!"

"Új szemléleteket kaptam, nem csak a „Gyártani kell, mert ha áll a gép, akkor nem hoz hasznot!” szemlélet létezik!"

"Tiszta, világos képet ad a lean fogalomkörről."

"Nagyon hasznos a kitekintés más cégek példáin keresztül. Kiemelkedő az eszközök alkalmazásának „finomságai”.

"Egy olyan elméleti tudás megszerzése, melynek látom reális gyakorlatban való megvalósítását is!"

"Az alaptréning megmutatta a különbséget a lean és az egyszerű tömegtermelés között!"

"Eddig azt gondoltam, hogy ez egy bonyolult, felfoghatatlan dolog, de rájöttem, hogy józan ésszel végiggondolva, egyszerűen szemlélve könnyen elsajátítható. Már alig várom, hogy kipróbálhassam a gyakorlatban!"

"Konkrét példákkal illusztrált → kivitelezhető, nem csak elméletben létezik. Számszerűsíthetőek az előnyök."

"Korábban sok olyan dolgot tudtam meg a termeléssel kapcsolatban, amit eddig csak elméletben gondoltam és meglepő, hogy ezt alkalmazni is tudjuk!"

 

Kapcsolódó témakörök:

Lean menedzsment tréning
6S workshop
SMED workshop
Szervezetfejlesztés tréningek 


Strict Standards: Only variables should be assigned by reference in /home/econ/public_html/modules/mod_lofarticlesslideshow/helper.php on line 292
Különleges projektek
Corvinus Egyetem
Lean Thinking
Felmérés, audit
E-Con Solutions
Folyamatfejlesztő és Tanácsadó Kft.

1119 Budapest, Bornemissza tér 12.
Tel.: +36 1 246-7193
Fax: +36 1 700-2599
Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

FAT01FAT02FAT03FAT04
FAT06FAT08FAT08FAT09