Oktatás a Corvinus Egyetemen

Oktatás

Termelési és szolgáltatási folyamatok szervezése
Vezetés és szervezés MSc

3. évfolyam, 2011 tavasza

 

Oktatas_a_corvinus_egyetemen1

Oktatas_a_corvinus_egyetemen22010 óta a Budapesti Corvinus Egyetemen gyakorlati lean képzés indult cégünk együttműködésével a vezetés és szervezés mesterképzés (Msc) nappali és esti tagozatos hallgatói számára. A képzés vendégelőadói cégünk lean tanácsadói idén már a harmadik alkalommal. Az előadások során a hallgatók találkoznak a vállalatok folyamatszervezési kihívásaival, a veszteségek fő okaival, gyakorlati példákon, szimulációkon, esettanulmányokon keresztül megismerik a lean alapelveit. Hat szemináriumi alkalom kerül megrendezésre a mi előadásunkban, amelyek után a nappali tagozatos hallgatók – a gyakorlati tapasztalatszerzés érdekében - részt vesznek egyik futó projektünkben is.

 

Részlet a tantárgy tematikájából:

corvinusegyetem"A tárgy keretében a hallgatók az értékteremtő folyamatok területén ma használatos, legjobb gyakorlatnak számító folyamatmenedzsment alapjait sajátíthatják el. Fokozott figyelmet fordítottunk arra, hogy a tanagyagban az anyag- és információáramlást irányító és fejlesztő eszközök mellett a folyamatmenedzsment stratégiai vonatkozásai (hol, miért, milyen potenciállal) is előkerüljenek. A félév során legnagyobb hangsúllyal a lean menedzsment témakörét tárgyaljuk.

Célunk, hogy a tantárgy keretében tanultakat a hallgatók a félév végére értően használják a gyakorlatban. A tárgy keretében elsajátított gondolkodásmódot használva képesek legyenek a tevékenységek folyamat alapú szervezésére, egyszersmind tisztában legyenek azzal, hogy ennek megvalósítására milyen eszközök állnak rendelkezésre, illetve milyen lépéseken keresztül érhető el a változás.
A tananyag és a gyakorlat hatékony összekapcsolása érdekében választottuk a példákra, esettanulmányokra építő James P. Womack és Daniel T. Jones: Lean szemlélet című könyvét."

 

A hallgatók visszajelzései:

"Nagyon jó, hasznos előadás volt, érdekes volt megtudni, hogy mennyire kevés % az értékteremtő tevékenység egy vállalat folyamataiban. Nagyon jók voltak a példák, és az oktatás is gyakorlatorientált, jól érthető a tananyag. A megoldott példa is kellőképpen érzékeltette a pazarlást, mint jelenséget. A tankönyvet is jó választásnak találom."

"A példa nagyon hasznos volt számomra. Amit külön kiemelnék, az a kézzelfoghatóság. Az eddigi tanulmányaink túl szárazak és elméletiek voltak, ez a megközelítés azonban sokkal megfoghatóbbnak bizonyult."

"Elgondolkodtató volt, hogy ha valójában ennyire csekély az értékteremtés, akkor ennek megfelelően hogyan alakul a teljesítmény? Hasznosnak tartottam az órát ilyen szempontból. Az érték önmagában ugyanakkor számomra szubjektívnek tűnik, így ilyen szempontból nem éreztem, hogy egységesen meg lehetne fogni a tartalmát. Ezért volt az órán is ennyi különböző vélemény róla."

"Hasznos előadás volt, gyakorlatias megközelítés! Ami számomra új volt: az adminisztrációból hozott példák, a lean-nek új perspektívájára világított rá."

"Az előadások gyakorlatiasak és meggyőzőek. Profi előadók beszélnek érdekes témákról. Bár azt nem tudom, hogy Chikán tanár úr és Demeter tanárnő mit fognak szólni, ha megtudják, hogy a logisztika nem értékteremtő folyamat. Én nem mondom meg nekik..." 


Strict Standards: Only variables should be assigned by reference in /home/econ/public_html/modules/mod_lofarticlesslideshow/helper.php on line 292
Különleges projektek
Corvinus Egyetem
Lean Thinking
Felmérés, audit
E-Con Solutions
Folyamatfejlesztő és Tanácsadó Kft.

1119 Budapest, Bornemissza tér 12.
Tel.: +36 1 246-7193
Fax: +36 1 700-2599
Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

FAT01FAT02FAT03FAT04
FAT06FAT08FAT08FAT09